Εικαστικές Τέχνες Μέσης Εκπαίδευσης

Είτε το αποκαλούμε Τέχνη, είτε το αποκαλούμε Εικαστικά ή Καλλιτεχνικά, το Μάθημά μας αποτελούσε και αποτελεί καίριο συστατικό στοιχείο της ανθρωπιστικής Παιδείας. Άλλωστε, η αγάπη για τη Τέχνη και τη δημιουργική έκφραση είναι ορατή και αδιαμφισβήτητη παντού, ενώ στον τόπο μας τη συναντούμε από τη Νεολιθική εποχή με τα Σταυρόσχημα ειδώλιά της, μέχρι και σήμερα.

Ως οι εκπαιδευτικοί της Τέχνης, έχουμε το προνόμιο αλλά και την ευθύνη να μεταφέρουμε τον ζήλο για την εικαστική καλλιέργεια στους νέους, κερδίζοντας τόσο το ενδιαφέρον τους για την Ιστορία της Τέχνης, αλλά και το πάθος τους για δημιουργία. Η ανάγκη για σεβασμό στην προσωπική καλλιτεχνική ανάπτυξη και πρόοδο των μαθητών μας, παράλληλα με την ευρύτερη καλλιτεχνική παιδεία μέσα από σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, αποτελούν τους κύριους άξονες για το έργο μας.

eikastika quicklink1 sxedio quicklink1 efarmoges quicklink1 themata quicklink1

Η νέα Ιστοσελίδα μας είναι πλέον στην διάθεση όλων. Περιέχει εμπλουτισμένο υλικό, επίκαιρο και αρχειακό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει κάθε εκπαιδευτικό. Θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με την προαιρετική συνεισφορά όλων των συναδέλφων, που καλούνται να μας αποστέλλουν το σχετικό υλικό στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε ταυτόχρονα ένα βασικό στόχο, που είναι η άμεση ενημέρωση όπως και η μεταξύ μας επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών. Η πολύπλευρη προσφορά και το δύσκολο έργο του καλλιτέχνη - εκπαιδευτικού της Τέχνης πρέπει να αναγνωρίζεται. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής πύλης, θα παρουσιάζεται ταυτόχρονα το προσωπικό έργο όσων συναδέλφων το επιθυμούν και, παράλληλα, θα προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο σε όλους, ιδιαίτερα τους νέους συνάδελφους. .